Vridfönster Opus

Klassiskt och elegant med stort spelrum för individuell anpas­sning. Vridfönster ingår i det öppningsbara utåtgående sorti­mentet och är det fönster som föreskrivs mest på marknaden. Med tanke på dess funktion och flertalet användnings­områden så är det inte svårt att förstå varför arkitektern­a förespråkar denna modell. Detta fönster passar likväl i en nybyggd villa eller i stora komplex av nybyggnationer i städerna.

Välbalanserande beslag gör att man lätt kan vända fönsterbågen i 180 grader och putsa det från insidan. Det finns integrerade stoppbeslag i konstruktionen som gör att fönster bibehåller sin position vid putsning. Effektiva barnsäkringar stoppar såväl eventuella ”flyktförsök” till nyfikna barn. Med en av marknadens mest inbrotts­säkra fönster, med hänsyn till press mellan karm och båge, så ger det en trygg lösning både från in- och utsida.

Fönster Opus-beslaget

Opus är ett helt dolt beslag mellan karm och båge oavsett om du väljer trä- eller aluminium­klädda fönster. Det ger ett rakt och stilrent uttryck för estetikerna som önskar sig den mest rena och stilsäkra fasaden. Man får också en trevlig synergi­effekt i kombination med fasta karmar.

Farväl till underhållsarbete

Genom att välja ett vridfönster med aluminiumbeklädd utsida minimerar du underhållet och ökar konstruktionens livslängd markant.

 Egenskaper

  • Kan levereras med utvändig aluminiumbeklädnad
  • Stilren design med modern funktion
  • Dolda beslag mellan karm och båge
  • Utåtgående och vändbart 180 grader
  • Putsbart från insidan
  • Vädringsläge
  • Utrymninsväg
  • Barnsäkrat

Mått/enheter

Karmdjup
100 mm eller 113 (Trä/Alu)
92 mm eller 105 (Trä)
Bredd
Min: 388 mm
Max: 2288 mm
Höjd
Min: 450 mm
Max: 1588 mm
Bredd + Höjd
Max 3300 mm
Bågvikt
Max: 60 kg

Specifikation

U-värde standard
0,9 W/m²K
Omfång U-värde
0,8-1,2 W/m²K
Rengöring
Putsbart från insida
Brandskydd
-
Ljudreduktion
Rw 32db
Utrymningsväg
Ja
Inbrottssäkert
Ja, Secure by design
Kan ingå i kombination
Ja