Hem » Dörrar » Tillverkare

Dörrtillverkare

GEDIGET HANTVERK SEDAN 1948
Lurs Dörr AB startades 1948, men har sedan början av 60-talet varit helt inriktat på produktion av ytterdörrar med fokus på kvalitet från stomme till ytbehandling. Fabriken har genom åren utvecklat produktionsmetoderna utan att förlora hantverksskickligheten och kvaliteten.
Lurs Dörr AB levererar ytterdörrar till i huvudsak den svenska och den norska marknaden men exporterar också dörrar till England och Japan. Olika önskemål på olika marknader har lett till att produktionen omfattar ett brett sortiment med olika design från funktionalism till tradition med äkta speglar. Det breda sortimentet och hantverkskunnandet ger dem möjlighet att kunna anpassa sig till krav från kunder med högt ställda krav på kvalitet och design.
Exklusiva pardörrar med stor valfrihet i utformningen har under åren blivit en viktig hörnsten i deras produktion. Lås-säkerheten och 4 justerbara gångjärn med bakkantssäkring är en viktig del av deras säkerhetstänkande.
BORDÖRREN SKALL UTVECKLA, DESIGNA, PRODUCERA OCH MARKNADSFÖRA YTTERDÖRRAR AV HÖG KVALITET.
BorDörren AB grundades 1920 av Johan Svensson. Då hette företaget Johan Svensson Snickerifabrik. I fabriken, som låg inne i samhället Bor, tillverkades dörrar, fönster, kök och andra inredningsdetaljer. 1943 tog sönerna Gerhard, Valter och Henry tog över företaget. 1950 beslutade de att lägga fokus enbart på ytterdörrar, sidoljus och garageportar. 1966 bytta man namn och bildade aktiebolag: BorDörren AB.
Den första delen av den nuvarande fabriken byggdes 1974 och var 12.000 m2. Samma år såldes företaget till Stora koncernen, där även SP-Snickerier ingick. Fabriken byggdes ut 1980 med 3.000 m2, då färdiglagret behövde mer plats.
BorDörren AB såldes 1989 till Vätterledens Invest. 1997 bildas Svenska fönster, i denna grupp fanns SP-Snickerier, Traryds Fönster och BorDörren. 50 procent av Svenska Fönster såldes till Nobia AB. Denna konstellation varade till år 2000 då den norska fönstertillverkaren NorDan AS köpte BorDörren AB. NorDan AS fastslår direkt en offensiv strategi som innebär produktionsökning och nyanställningar.
Att vi på BorDörren har en lång tradition av hantverk och kvalitetsprodukter är något vi är mycket stolta över. Denna tradition har tillsammans med modern teknologi lagt grunden för att BorDörren idag är en ledande tillverkare av ytterdörrar. Detta är till stor glädje för alla som inser betydelsen och känslan av att välja en kvalitetsdörr framför andra. Den höga kvaliteten genomsyrar alla våra produkter och är välkänd både i Sverige och utomlands.
 
SVENSK DÖRRTRADITION FRÅN SMÅLAND

Diplomat Dörrar AB har en lång tradition inom dörrtillverkning och är en av de ledande dörrtillverkarna i Sverige. I småländska Bankeryd producerar vi årligen cirka 25 000 ytterdörrar. Företaget har cirka 75 anställda och finns representerat över hela Sverige.

Diplomat Dörrar AB är sedan 2006 en del av börsnoterade Inwido, Europas största fönsterkoncern och ett naturligt hem för regionens starkaste bolag inom komfort, inomhusklimat och trygghet. Inwido består av 34 affärsenheter med cirka 4 700 anställda i tolv länder. 2023 omsatte koncernen 9 miljarder kronor med en operationell EBITA-marginal på 11,4 procent. Inwido är sedan 2014 noterat på Nasdaq Stockholm.