Hem » Fönster » Aluminium

Aluminium

Alla fönster och fönsterdörrar kan levereras med underhållsfri utvändig aluminium-­beklädnad som skyddar träkonstruktionen mot UV-strålning, något som bidrar ytterligare till produktens livslängd. Undersökningar visar att detta är det bästa valet både för miljön och för plånboken.

Aluminium är underhållsfritt men bidrar även till att framhäva byggnaders särprägel och arkitektur. Det passar lika bra till nybyggnation som till renovering av äldre bygg­nader.  Profilerna kan levereras pulverlackerade eller anodiserade.

– Det mest miljövänliga valet!

NorDan har i flera år vidareutvecklat fönster och dörrar för att bli mer miljövänliga och samtidigt uppnå ökad livslängd. Produktutvecklingen utförs i gott samarbete med flera europeiska forskningsinstitut.

På uppdrag av NorDan har det brittiska forsknings­institutet Cyril Sweett arbetat fram en omfattande forsknings­rapport där de bland annat har genomfört en total enerigförbrukningsanalys av NorDan fönster och andra fönster tillverkade i både trä och PVC (plast). Undersökningen tar hänsyn till både den energi som går åt vid tillverkningen av fönstret samt det förlorade energi, värmeutsläppet, hos samma fönster när det är monterat i huset. Rapporten visar på en väsentlig skillnad mellan NorDans miljövänliga fönster i förhållande till andra fönster.

Ett träfönster med utvändig aluminiumbeklädnad, med korrekt dränering och luftning, säkerställer lång livslängd och begränsat underhåll. Något som också miljön och ekonomin vinner på om man ser till produktens hela livslängd.