Våra fönstertillverkare

NorDan

Skillnad på fönster och fönster

NorDan har hela tiden varit en ledande producent av energieffektiva fönster. Med ett standardfönster med U-värde 0,9/m2K möter dem de krav som marknaden ställer på dagens fönster. Medan marknaden till viss del fortsätter fokusera på fönster och dess tekniska isolationsförmåga har NorDan och vi på FönsterKoncept även satt fokus på montering och placering av fönstret. Allt för att få ett bättre värde på den totala energi och materialförbrukningen.Dagens energikrav är bara i början av processen. Med fortsatt fokus på kvalitet, kunskap och miljövill de fortsätta att vara en drivande aktör i utvecklingen av fönster och vi med monteringen.

NORDAN KONCERNEN är en av Skandinaviens ledande fönster- och dörrtillverkare med ca. 1200 medarbetare och en koncernomsättning på 1,6 miljarder kronor. NorDans huvudkontor ligger i Moi i Norge. Här finns också en av deras fabriker. NorDan har även fabriker i Otta, Egersund och Arneberg.

I Sverige har dom fabriker i Värnamo och Tanumshede. NorDans fabrik i polen finns i Wolsztyn.

Dom har försäljningskontor i Stockholm, Värnamo och Tanumshede, samt 8 försäljningskontor i Norge. Företaget har också försäljningskontor i Storbritannien och partners i Danmark och Irland.

 

Tanums fönster

Kvalitet och kundanpassning

Klassiskt konstruerade träfönster som har alla moderna finesser och lösningar. Med ett genomtänkt hantverk och specialanpassningar har Tanumfönster tillverkat fönster ända sedan 1940-talet. Vad du än önskar dig i fönsterväg ser dem det som deras uppgift att lösa – och i fabriken har specialbeställningar fått en helt egen produktionslinje. Med kulturfönstret har deras tanke varit att återskapa det vackra svenska fönstret från tiden kring förra sekelskiftet.

Genom att dra nytta av deras hantverkskunskap och kärlek till detaljer har dem hittat den perfekta föreningen av gammal design och ny teknik. Även om fönstret ger en äkta gammaldags intryck är det både energisnålt och lätt att sköta. Det var bra förr – nu är det bättre.