Hem » Fönster » Tillverkare

Våra fönstertillverkare .

 

Vi är vad vi heter – Svenska Fönster. En svensk fönstertillverkare vars historia sträcker sig tillbaka till 1900-talets första hälft, till små snickerier grundade av människor med känsla för genuint trähantverk. 

Vi tillverkar våra fönster i Hälsingland i Sveriges mitt, ett landskap med det finaste fönstervirket runt knuten. Här skapas fönster för vårt avlånga lands omväxlande väder, för att du alltid ska ha det skönt inomhus och kunna minska ditt hus behov av uppvärmning på vintern och nedkylning på sommaren.

 

 

Allt vi gör, gör vi på småländska. Så har det alltid varit, i hundra år. Grunden till Elitfönster lades 1924, när Lenhovda Snickerifabrik startades av några lokala bönder. 1953 specialiserade vi oss på det som var svårast: fönstertillverkning. Hantverksskicklighet och affärsmannaskap går hand i hand här i Småland.
På Elitfönster har vi våra kärnvärden, som styr oss. Enkelhet är viktig. Vi gör en komplicerad produkt men den ska vara enkel att köpa, få på plats och leva med. Hållbarhet är flera saker. Dels att produkterna ska hålla länge, dels att vi gör dem med hänsyn till världen runt om oss. Men också att vi ska vara en arbetsplats där människor kan växa över tid. Kvalitet är grunden i allt. Liksom att varje sak vi gör, görs på småländska.