Sido- eller topphängt

Detta är ett klassiskt fönster som riktar sig främst mot marknaden av traditionella byggnationer, antingen vid renoverin­g eller nybyggnation med prägel av svunna tider.

Sidohängda fönster är ett bra, gammaldags fönster med gångjärn, precis som det var förr i tiden. Med  dagens höga krav på kvalitet och funktion klarar FönsterKoncept självklart att leverera vad marknaden vill ha.

Sidohängda, topphängda eller sideswing kan med fördel användas i samma fasad, beroende på vilken funktion du vill ha på dina fönster. Välj mellan ett handtag som styr en flerpunkts låsspanjolett eller traditionella haspar. Dessa handtag är placerat mitt på fönstret i standardutförande. Lätta eleganta fönsterbågar ger en smäcker design och ökat insläpp av värme och ljus.

Traditionellt utseende betyder inte gammeldags eller undermålig kvalitet. Med flera starka funktionsområden och gedigen beslagning så är ett sidohängt fönster en stabil och robust konstruktion med minimalt med skötsel och slitage.

Farväl till underhållsarbete.

Genom att välja ett fönster med aluminiumbeklädd utsida minimerar du under­hållet och ökar konstruktionens livslängd markant.

 Egenskaper

  • Kan levereras med utvändig aluminiumbeklädnad
  • Klassisk, traditionell design med synliga gångjärn
  • Hantag med flerpunktslåscylinder eller traditionella haspar
  • Vädringsläge
  • Utrymningsväg
  • Barnsäkrat

Mått/enheter

Karmdjup
100 mm eller 113 (Trä/Alu)
92 mm eller 105 (Trä)
Bredd
Min: 488 mm
Max: 1188 mm
Höjd
Min: 488 mm
Max: 2088 mm
Bredd + Höjd
Max 2700 mm
Bågvikt
Max: 50 kg

Specifikation

U-värde standard
0,9 W/m²K
Omfång U-värde
0,8-1,2 W/m²K
Rengöring
-
Brandskydd
-
Ljudreduktion
Rw 32db
Utrymningsväg
Ja
Inbrottssäkert
-
Kan ingå i kombination
Ja