Hem » Fönster » Alla fönstertyper » Vridfönster

Vridfönster

Den populäraste modellen av fönster och hos våra tillverkare Svenska Fönster, med rund profil eller rak profil invändigt. Elitfönster Orginal med profil insida (Antik) eller rak profil. Nordan Ntech med rund profil (Classic) eller rak profil (Modern)

Klassiskt och elegant med stort spelrum för individuell anpas­sning. Vridfönster ingår i det öppningsbara utåtgående sorti­mentet och är det fönster som föreskrivs mest på marknaden. Med tanke på dess funktion och flertalet användnings­områden så är det inte svårt att förstå varför arkitektern­a förespråkar denna modell. Detta fönster passar likväl i en nybyggd villa eller i stora komplex av nybyggnationer i städerna.

Välbalanserade beslag gör att man lätt kan vända fönsterbågen i 180 grader och putsa det från insidan. Det finns integrerade stoppbeslag i konstruktionen som gör att fönster bibehåller sin position vid putsning. Effektiva barnsäkringar stoppar även eventuella ”flyktförsök” av nyfikna barn. Vridfönster är ett av marknadens mest inbrotts­säkra fönster, med hänsyn till press mellan karm och båge, vilket ger en trygg lösning både från in- och utsida.

Beslagen

Svenska Fönster kraftiga vridbeslag är helt dolda från utsidan, vilket ger ett vackert utseende. Elitfönster och Nordan Ntechs Vridfönster har ett synligt beslag från utsidan när man väljer träfönster. Vid aluminiumbelagda enheter så levereras dessa med ett estetiskt aluminiumskydd över beslaget som gör vridbeslagen halv dolda. Då behåller man även de raka linjerna mellan karm och båge vilket de föreskrivna leden och slutkunden uppskattar.

Farväl till underhållsarbete

Genom att välja ett vridfönster med aluminiumbeklädd utsida minimerar du underhållet och ökar konstruktionens livslängd markant.

 Egenskaper

  • Kan levereras med utvändig aluminiumbeklädnad
  • Stilren design med modern funktion
  • Utåtgående och vändbart 180 grader
  • Putsbart från insidan
  • Flera vädringslägen
  • Utrymningsväg
  • Barnsäkrat & mycket motståndskraftigt vid inbrottsförsök
  • Finns att välja bland många olika spröjsalternativ och bågposter