Vridfönster

Klassiskt och elegant med stort spelrum för individuell anpas­sning. Vridfönster ingår i det öppningsbara utåtgående sorti­mentet och är det fönster som föreskrivs mest på marknaden. Med tanke på dess funktion och flertalet användnings­områden så är det inte svårt att förstå varför arkitektern­a förespråkar denna modell. Detta fönster passar likväl i en nybyggd villa eller i stora komplex av nybyggnationer i städerna.

Välbalanserande beslag gör att man lätt kan vända fönsterbågen i 180 grader och putsa det från insidan. Det finns integrerade stoppbeslag i konstruktionen som gör att fönster bibehåller sin position vid putsning. Effektiva barnsäkringar stoppar såväl eventuella ”flyktförsök” till nyfikna barn. Med en av marknadens mest inbrotts­säkra fönster, med hänsyn till press mellan karm och båge, så ger det en trygg lösning både från in- och utsida.

Beslaget

Vridfönster har ett synligt beslag från utsidan när man väljer träfönster. Vid aluminiumbelagda enheter så levereras dessa med ett estetiskt aluminiumskydd över beslaget som gör detta till ett halvdolt. Då behåller man även de raka linjerna mellan karm och båge vilket de föreskrivna leden och slutkunden uppskattar.

Farväl till underhållsarbete

Genom att välja ett vridfönster med aluminiumbeklädd utsida minimerar du underhållet och ökar konstruktionens livslängd markant.

 Egenskaper

  • Kan levereras med utvändig aluminiumbeklädnad
  • Stilren design med modern funktion
  • Utåtgående och vändbart 180 grader
  • Putsbart från insidan
  • Vädringsläge
  • Utrymningsväg
  • Barnsäkrat

 

Mått/enheter

Karmdjup
100 mm eller 113 (Trä/Alu) 92 mm eller 105 (Trä)
Bredd
Min: 388 mm Max: 2288 mm
Höjd
Min: 388 mm / 450 mm Max: 1688
Bredd + Höjd
Max 3300 mm
Bågvikt
Max: 60 kg

Specifikation

U-värde standard
0,9 W/m²K
Omfång U-värde
0,8-1,2 W/m²K
Rengöring
Putsbart från insida
Brandskydd
-
Ljudreduktion
Rw 32db
Utrymningsväg
Ja
Inbrottssäkert
Ja, Secure by design
Kan ingå i kombination
Ja